Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki faszerowane jajkiem i pomidorami"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 108
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 716
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 31
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 383
Polecam.
Odsłon: 440
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 108
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 716
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 31
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 383
Polecam.
Odsłon: 440
Składniki
Na patelni rozpuszczam masło. Dodaję posiekaną cebulę i chwilę podsmażam. Wrzucam drobno pokrojone suszone pomidory i wbijam jajka. Mieszam, aż powstanie jajecznica. Doprawiam do smaku. Wsypuję posiekaną natkę pietruszki.
Mięso dokładnie oczyszczam. Rozbijam na płaty. Każdy kawałek posypuję solą, pieprzem i papryką.
Na płatach układam jajecznicę i zawijam w roladkę. Każdą roladkę zawijam w szynkę.
Mięso układam obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Przykrywam folią aluminiową.
Wkładam do piekarnika na 15-20 min. Piekę w temp. 190°C. Następnie ściągam folię i piekę kolejne 10 minut.
i 50 min
Porcja 360 kcal
Koszt porcji ok. 3 zł
Przepis na 5 porcjiŹródło: Kobieta i życie