Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki kapuściane"
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 113
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2597
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 155
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 157
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 113
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2597
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 155
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 157
Składniki
??Bułkę zalej chłodnym mlekiem, dociśnij jakimś ciężkim przedmiotem, by nie wypłynęła i odstaw na kwadrans.
??Liście kapusty umyj i wykrój z nich twarde ner wy. Zblanszuj w osolonym wrzątku, odcedź.
??Parówki obierz z osłonek, po czym ugotuj.
??Mięso mielone wyrób z jajkiem, odciśniętą, rozdrobnioną bułką oraz drobno posiekaną cebulką i przyprawami.
??Z masy ulep wąskie, długie placki. Nałóż na nie po pół liścia kapusty oraz po kawałku parówki i zaklej je mięsem, tworząc podłużne roladki.
Gotowe obsmaż na mocno rozgrzanym oleju.
Danie podawaj z ryżem.
Czas przygotowania: 50 min, Ilość kalorii na 1 porcję: 310, stopień trudności: średnie, cena porcji: 2,5 zł.
<strong>Przepis przesłała Magdalena Tabaczyk z Kępic</strong>Źródło: Telemax