Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki schabowe"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 103
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 243
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 103
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 243
Składniki
Fasolkę umyj, osusz, usuń końcówki oraz łyko. Fasolkę gotuj z dodatkiem soli i cukru aż będzie miękka (ok. 5-15 min). Następnie schłodź ją od razu lodowatą wodą i odstaw na 5 minut, by dobrze osączyć ją z wody.
W tym czasie mięso umyj i pokrój na 4 plastry. Każdy kotlet ułóż na desce, przykryj folią spożywczą i rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem. Ser przełóż do miseczki, dodaj żółtko, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Każdy kotlet posmaruj serem, a na środku ułóż po kilka strąków osączonej fasolki. Mięso zwiń i zepnij wykałaczkami lub zwiąż bawełnianą nicią.
Przygotuj 3 talerze na mąkę, jajko i bułkę tartą. Roladki najpierw dokładnie obtaczaj w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce tartej.
Roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron aż panierka będzie rumiana. Prosto z patelni przełóż roladki do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem. Piecz około 30 minut w temperaturze 180°C.
Roladki podawaj z frytkami, ziemniakami z wody oraz bukietem surówek ze świeżych warzyw.
50 minut. Porcja: 460 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie