Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki schabowe"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Jajka przepiórcze ugotuj na twardo.
Plastry schabu delikatnie rozbij tłuczkiem na cienkie kotlety. Oprósz je solą oraz pieprzem i posmaruj musztardą sarepską.
Na każdym kawałku mięsa rozłóż po plastrze szynki oraz sera i 2 jajka. Zwiń roladki i obsmaż je na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Przełóż schab do dużego naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz potrawę około 20 minut.
Gotowe roladki posyp rzeżuchą i udekoruj pomidorkami.
60 min
Stopień trudności: średnie
Kalorie: 360
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV