Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki schabowe nadziewane listkami sałaty i pokrzywy

Roladki schabowe nadziewane listkami sałaty i pokrzywy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18992

Dodano:

Odsłon: 15

Sprawdzony przepis na "Roladki schabowe nadziewane listkami sałaty i pokrzywy"

Składniki

  • 5 plastrów schabu
  • 5 liści sałaty masłowej
  • 5 łyżeczek pesto bazyliowego
  • garść liści młodych pokrzyw
  • 5 plastrów sera mozzarella
  • sól i pieprz do smaku panierka: 2 jajka
  • 1/3 szkl. mąki pszennej
  • 1/2 szkl. sezamu
  • 1/2 szkl. bułki tartej
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab myję, osuszam ręcznikiem papierowym, rozbijam na cienkie kotlety tłuczkiem do mięsa. Solę i pieprzę z jednej strony. Smaruję mięso równomiernie bazyliowym pesto. Pokrzywy sparzamy wrzątkiem na sitku (nie moczę ich w wodzie), osączamy. Na kotletach rozkładam po liściu sałaty oraz porcji sera mozzarella oraz pokrzyw.

  2. Kotlety zwijam dość ciasno w roladki. Panieruję w mące pszennej, rozkłóconym jajku oraz bułce wymieszanej z sezamem. Smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisto. Podaję np. z frytkami z piekarnika lub gotowanymi ziemniaczkami.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń