Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki schabowe w cieście naleśnikowym"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3314
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3314
Składniki
Każdy płat schabu przykryj plasterkiem sera. Pomidor pokrój na 10 cząstek. Na brzegu każdego plasterka sera połóż po dwie cząstki pomidora i po dwie gałązki natki pietruszki. Zwiń ścisłe roladki, każdą owiń plasterkiem boczku i zepnij wykałaczkami.
Z podanych składników wyrób ciasto jak na naleśniki, tylko zdecydowanie gęstsze. Obtaczaj w nim kolejno roladki i smaż na gorącym oleju ze wszystkich stron. Odsącz z nadmiaru tłusz czu na papierowym ręczniku.Źródło: Chwila dla Ciebie