Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki schabowe z szynką"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 682
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 513
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 682
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 513
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Składniki
Schab oczyść, umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, a następnie pokrój na sześć równych plasterków.
Plastry schabu ułóż na desce, przykryj folią spożywczą i rozbij tłuczkiem. Oprósz z dwóch stron mieloną słodką papryką, solą oraz pieprzem. Z jednej strony posmaruj musztardą.
Na każdej porcji rozbitego schabu połóż plaster szynki dojrzewającej (np. szwarcwaldzkiej). Na szynce umieść plaster mozzarelli oraz po kilka umytych i osuszonych listków szałwii. Zwijaj ciasno roladki. Spinaj je wykałaczkami lub obwiązuj nicią.
Na patelni rozgrzej olej (2-3 łyżki). Wkładaj przygotowane roladki i smaż na rumiano, często obracając, około 10 minut. Po tym czasie mięso podlej szklanką wody i duś pod przykryciem jeszcze 10 minut.
Gotowe roladki pokrój w plasterki. Przed podaniem na stół udekoruj pozostałymi listkami szałwii. Danie najlepiej serwować z dodatkiem ugotowanego ryżu.
czas ok. 40 min; porcja – 290 kcal, cena 3,50 złŹródło: Świat kobiety