Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki w sosie grzybowym"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 95
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 567
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 95
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 567
Składniki
Mięso delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Ogórki pokrój w ćwiartki a boczek w słupki. Grzyby opłucz i namocz w ciepłej wodzie. Następnie przecedź i pokrój w paski. Cebulę posiekaj w kostkę.
Każdy plaster mięsa posmaruj musztardą. Rozłóż boczek oraz ogórki, zwiń, formując roladki. Każdą owiń nicią lub zepnij wykałaczkami. Roladki obtocz w mące.
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć cebulę, zeszklij. Cebulę przełóż do miseczki a na tej samej patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Włóż roladki, obsmaż na rumiano z każdej strony. Podlej je winem, duś ok. 5 min.
Następnie dodaj cebulę oraz grzyby, wlej 1 szklanki bulionu oraz trochę wody, w której moczyły się grzyby i duś pod przykryciem ok. 60 min (w razie konieczności podlewając bulionem). Sos zabiel śmietaną, dopraw solą oraz pieprzem.
90 minut. Porcja: 290 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie