Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki wieprzowe z parówkami"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Składniki
Liście kapusty umyć, zblanszować we wrzątku, parówki przekroić na dwie części i każdą owinąć w kapustę. Bułkę namoczyć w mleku (lub ciepłym bulionie), cebulę obrać i posiekać drobno.
Mięso połączyć z wyciśniętą bułką, jajkiem i cebulą, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.
Masę mięsną podzielić na 6 części. Każdą z nich rozpłaszczyć na grubawy placek, owinąć nim kapustę z parówką, dokładnie zlepić. Smażyć na oleju ze wszystkich stron.
ok. 55 minut
Jeśli nie mamy kapusty, parówkę można owinąć cieniutkimi plasterkami cukini, krojonej wzdłuż i lekko podsmażonej.Źródło: Twoje Imperium