Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki wołowe z grilla"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Składniki
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Do miseczki wlej sos sojowy, sok z cytryny oraz olej. Dodaj miód, przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną marynatą polej mięso. Przykryj i włóż do lodówki na ok. 60 min.
Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Warzywa pokrój w cienkie słupki.
Na plastrach mięsa rozłóż paski papryki (tak, żeby wystawały poza mięso). Zwiń ciasno w roladki, zepnij wykałaczkami lub obwiąż bawełnianą nicią. Roladki ułóż na aluminiowej tacce grillowej, oprósz pieprzem. Piecz na mocno rozgrzanym grillu, aż mięso delikatnie się zrumieni.
W trakcie grillowania obracaj mięso, aby równomiernie się upiekło i smaruj marynatą, by nie było zbyt suche.
Rada: Do roladek można wykorzystać inne warzywa, np. marchewkę, cukinię (nie obieraj jej ze skóry), szczypiorek lub seler naciowy.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Sztuka: 260 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie