Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z boczku i kiszonej kapusty"
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 433
Idealna na chłodne, jesienne wieczory. Pyszna i pożywna. Smacznego ! :)
Odsłon: 9
Przepis na soczyste i aromatyczne kotlety wieprzowe przygotowywane w frytkown...
Odsłon: 34
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 433
Idealna na chłodne, jesienne wieczory. Pyszna i pożywna. Smacznego ! :)
Odsłon: 9
Przepis na soczyste i aromatyczne kotlety wieprzowe przygotowywane w frytkown...
Odsłon: 34
Składniki
Boczek opłukać, osuszyć, pokroić w paski. Rozbić tłuczkiem. Mięso oprószyć solą i pieprzem.
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, trochę zostawić do dekoracji, resztę posiekać.
Na każdym pasku boczku położyć małe porcje kwaszonej kapusty i posiekanej natki pietruszki. Zwinąć w roladki.
Roladki spiąć wykałaczkami lub przewiązać nicią kuchenną. Zrumienić na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Podlać białym winem i 1 szklanką wody. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem około 90 minut.
Cebule obrać, posiekać, zeszklić na smalcu. Dodać pozostałą kapustę. Dołożyć jałowiec, listki laurowe, przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Dusić pod przykryciem 30 minut.
Roladki zdjąć z patelni. Sos z patelni zagęścić zasmażką błyskawiczną. Zagotować, przyprawić do smaku. Roladki podawać na kwaszonej kapuście. Polać sosem.
Udekorować odłożoną natką pietruszki. Serwować np. z purée ziemniaczanym.
Czas przygotowania około 120 minutŹródło: Życie na gorąco