Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z brokułami i papryką"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 75
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 75
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 48
Składniki
Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój ją w paski. W garnku zagotuj osoloną wodę. Gdy zacznie wrzeć, wrzuć umyte brokuły oraz paski papryki. Gotuj warzywa przez 3-5 minut. Wyjmij łyżką cedzakową i włóż na chwilę do miski z bardzo zimną wodą. Osącz, brokuł pokrój na mniejsze kawałki. Na maśle zeszklij drobno posiekaną cebulę wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Umyte i osuszone piersi przekrój wzdłuż – powinno wyjść 6 porcji. Rozbij je tłuczkiem na cienkie płaty, oprósz solą oraz pieprzem. Na środku każdego ułóż brokuły, po trochu cebuli oraz paski papryki. Zwiń roladki i zepnij je wykałaczkami.
Przygotuj 3 talerze. Do pierwszego wsyp mąkę. Do drugiego wbij jajko, wlej mleko i dobrze wymieszaj. Do trzeciego talerza wsyp bułkę tartą. Roladki najpierw dokładnie obtocz w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej i wyłóż roladki. Smaż aż panierka będzie rumiana (8-10 min). Podawaj z gotowanymi ziemniakami oraz ulubioną surówką.
50 minut. Porcja: 230 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie