Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z flądry"
...ale pyszny.
Odsłon: 749
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 103
Polecam.
Odsłon: 649
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 389
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 200
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5160
...ale pyszny.
Odsłon: 749
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 103
Polecam.
Odsłon: 649
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 389
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 200
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5160
Składniki
Filety opłukać, osuszyć, zrolować, spiąć wykałaczkami. Wrzucić do gorącego bulionu i gotować ok. 10 minut. Wyjąć, odstawić w ciepłe miejsce.
Cukinię pokroić w plastry, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę posiekać, pomidory pokroić w kostkę. Plastry cukinii podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Na pozostałym oleju zeszklić cebulę, dodać pokrojone w kostkę pomidory, smażyć przez 1 minutę, doprawić solą i pieprzem.
Na talerzu ułożyć dekoracyjnie jeszcze ciepłe plastry cukinii, na nich ułożyć roladki z flądry, otoczyć pomidorami.
Udekorować listkami natki lub tymianku.
Jeśli ktoś nie przepada za zapachem gotowanej ryby, wystarczy skropić ją sokiem z cytryny. Flądrę można zastąpić np. dorszem.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium