Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z indyka"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 91
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 91
Składniki
Szparagi oczyścić. Białe obrać na całej długości, zielone – do 1/3 wysokości. Białe przeciąć wzdłuż na pół, gotować 4-5 minut w lekko posolonym wrzątku. Zielone rozciąć wzdłuż, dodać do białych po ok. 2 minutach gotowania. Odcedzić.
Sznycle włożyć pomiędzy dwie warstwy folii spożywczej i rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Rozłożyć na nich białe i zielone szparagi. Zwinąć. Smażyć 3-4 minuty na łyżce oleju.
Ułożyć w żaroodpornej formie. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 8-10 minut.
Chili posiekać. Tymianek posiekać (część odłożyć). Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Zeszklić na nim czosnek i cebulę. Dodać tymianek, chili i rozgniecione pomidory razem z zalewą. Chwilę gotować.
Sos przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Gotowe roladki wyjąć z piekarnika. Polać przygotowanym sosem. Udekorować odłożonymi gałązkami tymianku.Źródło: Życie na gorąco