Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z indyka w oliwkowym sosie z kaparami"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 345
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 234
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35057
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 191
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 345
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 234
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35057
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 191
Składniki
Plastry indyka rozbij przez folię spożywczą, natrzyj przekrojonym ząbkiem czosnku, oprósz solą i pieprzem. Na każdym połóż po kilka listków szałwii i po plasterku szynki lub bekonu, zaczynając od połowy długości – tak, żeby szynka (bekon) były na zewnątrz. Roladki ułóż w naczyniu do zapiekania, posyp je wiórkami masła klarowanego (jedna łyżka).
Do naczynia wlej tylko tyle wody, żeby zakryła dno. Piecz około 40-45 min w 180°C (w trakcie skrop 2-krotnie wodą) – powinny się ładnie przyrumienić.
Resztę masła rozpuść do postaci półpłynnej, przestudź, a następnie zmiksuj ze śmietanką i sokiem z cytryny, dołóż oliwki i kapary. Upieczone roladki podawaj polane sosem i posypane świeżymi listkami szałwii.
ok. 60 minut • Porcja 200 kcal • Koszt porcji ok. 5,50 zł • Przepis dla 4 osób.Źródło: Kobieta i życie