Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z indyka z jabłkiem"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6411
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 136
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 790
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6411
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 136
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 790
Składniki
Mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, orzechy posiekać, cebulę pociąć w kosteczkę, szczypior posiekać. połączyć.
Gotowy farsz położyć na przygotowanym mięsie i zwijać rolady, spinając wykałaczkami lub owijając białą bawełnianą nitką.
Rozgrzać olej, gdy będzie ciepły, dodać masło. Na tłuszczu usmażyć mięso ze wszystkich stron. Pod koniec podlać śmietanką i dodać borówki, oprószyć słodką papryką i ewentualnie doprawić do smaku. Dusić pod przykryciem jeszcze ok. 15 minut.
ok. 55 minut
Te roladki wspaniale smakują z makaronem (najlepsze szerokie wstążki) polanym masłem czosnkowym lub imbirowym.Źródło: Twoje Imperium