Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z indyka?z pieczarkami i koperkiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 82
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 82
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Filet potnij na sznycelki. Na oliwie z masłem zeszklij posiekaną większą cebulę. Dołóż 50 dag pokrojonych w plasterki niedużych pieczarek. Zwiększ ogień i podsmaż, mieszając. Dopraw solą i pieprzem. Odparuj płyn, oprósz mąką tortową, wymieszaj.
Na sznycle nakładaj farsz, zwijaj i spinaj wykałaczką. Obsmaż na gorącym tłuszczu, przełóż do rondla, podlej bulionem i duś ok. 20 min. Łyżkę mąki rozprowadź bulionem, dodaj 2 łyżki śmietany, dopraw do smaku, wsyp posiekany koper.Źródło: Kobieta i życie