Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z indyka ze szpinakiem"
Polecam.
Odsłon: 128
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 62
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 614
Polecam.
Odsłon: 128
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 62
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 614
Składniki
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji 2,50 zł
Mięso kroimy na kawałki. Rozbijamy, by powstały cienkie płaty. Nacieramy solą i pieprzem.
Szpinak rozmrażamy. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy posiekaną cebulę, przesmażamy. Do cebuli dodajemy szpinak, dusimy tak długo, aż odparuje cały sok. Doprawiamy do smaku czosnkiem roztartym z solą i pieprzem. Na koniec mieszamy z pokruszonym serem feta. Osączoną z zalewy paprykę kroimy w kostkę.
Szpinakiem smarujemy każdy płat mięsa. Posypujemy papryką. Mięso zwijamy w rolady, obwiązujemy nicią lub spinamy. Roladki panierujemy w roztrzepanych jajkach i mące wymieszanej z wiórkami kokosowymi. Smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju lub oliwie, kroimy i podajemy.
Wartość odżywcza jednej porcji 205 kcal Białko 14,8 g/Tłuszcz 2 g/Węglowodany 6 gŹródło: Rewia