Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z kremowymi farszami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13883
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15520
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6329
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13883
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15520
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6329
Składniki
Makaron gotuję ok. 5 minut w posolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki oliwy. Odcedzam, przelewam zimną wodą.
Potem przecinam płaty wzdłuż na pół.
Cukinię kroję wzdłuż na cieniutkie plastry i układam na płatach lasagne. Serek z rukolą mieszam z posiekaną zieloną papryką. Przyprawiam czosnkiem niedźwiedzim.
Serek z pomidorami mieszam z posiekaną czerwoną papryką, przyprawiam ziołami włoskimi.
Każde nadzienie rozsmarowuję na 1/2 makaronu. Płaty zawijam.
Roladki ustawiam w żaroodpornej formie posmarowanej odrobiną oliwy. Czosnek i cebulę obieram, drobno siekam, szklę na pozostałej oliwie. Dodaję pomidory. Duszę całość ok. 10 minut.
Roladki polewam sosem pomidorowym. Posypuję startym serem cheddar oraz świeżym oregano. Piekę ok. 20 minut w temp. 180°C.
Podaję bezpośrednio po przyrządzeniu.Źródło: Naj