Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z kremowymi farszami"
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 196
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2209
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 965
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 196
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2209
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 965
Składniki
Makaron gotuję ok. 5 minut w posolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki oliwy. Odcedzam, przelewam zimną wodą.
Potem przecinam płaty wzdłuż na pół.
Cukinię kroję wzdłuż na cieniutkie plastry i układam na płatach lasagne. Serek z rukolą mieszam z posiekaną zieloną papryką. Przyprawiam czosnkiem niedźwiedzim.
Serek z pomidorami mieszam z posiekaną czerwoną papryką, przyprawiam ziołami włoskimi.
Każde nadzienie rozsmarowuję na 1/2 makaronu. Płaty zawijam.
Roladki ustawiam w żaroodpornej formie posmarowanej odrobiną oliwy. Czosnek i cebulę obieram, drobno siekam, szklę na pozostałej oliwie. Dodaję pomidory. Duszę całość ok. 10 minut.
Roladki polewam sosem pomidorowym. Posypuję startym serem cheddar oraz świeżym oregano. Piekę ok. 20 minut w temp. 180°C.
Podaję bezpośrednio po przyrządzeniu.Źródło: Naj