Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z kurczaka w boczku"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2300
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 65
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 111
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 67
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2300
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 65
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 111
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 67
Składniki
Filet z kurczaka opłucz, osusz. Mięso potnij na 4 płaty. Czosnek przeciśnij przez praskę. Natrzyj nim kotlety. Posyp je solą oraz pieprzem i curry. Odstaw na około 30 minut w chłodne miejsce.
Każdy płat przygotowanego mięsa przykryj folią. Lekko rozbij tłuczkiem. Żółty ser pokrój w grubsze słupki. Rozłóż je na kotletach. Całość ciasno zwiń.
Roladki owiń plasterkami boczku (ew. wcześniej zepnij je wykałaczkami, aby nie rozpadły się podczas smażenia). Na patelni rozgrzej olej. Włóż roladki. Smaż je 10 minut. Często obracaj. Podawaj z dodatkiem potrawki z kaszy perłowej.Źródło: Tina