Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z kurczaka w szpinaku"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 715
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 76
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 715
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 76
Składniki
Mięsne szaszłyki i roladki idealne na letni obiad
Pierś kurczaka oczyszczam, myję, a następnie kroję na kotlety (kilka małych). Następnie rozbijam je przez folię spożywczą, skrapiam sokiem z cytryny, po czym oprószam solą oraz pieprzem. Tak przygotowane mięso wkładam do lodówki.
W czasie, gdy mięso leży w lodówce, szykuję farsz do roladek: paprykę, cukinię i cebulę oczyszczam i kroję w drobną kostkę. Następnie na rozgrzanym oleju przesmażam lekko cebulę i dodaję paprykę oraz cukinię. Duszę, aż warzywa zmiękną i odparuje z nich woda. Doprawiam solą, pieprzem i oregano (masę warzywną można zmiksować).
Wyjmuję mięso z lodówki i każdy płat smaruję przesmażonymi warzywami. Ciasno zwijam w roladki. Każdą roladkę spinam wykałaczkami i obsmażam szybko na oleju. Następnie zdejmuję mięso z patelni, wyjmuję wykałaczki , roladki lekko schładzam, owijam każdą liśćmi szpinaku i obwiązuję nićmi kuchennymi.
Roladki kładę w rondelku, podlewam bulionem, oprószam solą, pieprzem i duszę na małym ogniu, aż szpinak będzie miękki.
<strong>Magdalena Mętrak z firmy organizującej przyjęcia</strong>Źródło: Świat kobiety