Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z kurczaka z szynką i papryką"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Każdą z piersi kurczaka przekrój ostrym nożem wzdłuż, w taki sposób, by otrzymać dwa cienkie plastry. Plastry mięsa przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Każdy plasterek piersi oprósz z obu stron solą oraz pieprzem. Mięso przykryj i odstaw do lodówki na ok. 30 min.
Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz, pokrój w kostkę lub paski. Ser mozzarella pokrój w plasterki. Na każdym kawałku mięsa połóż plasterek szynki, paprykę i przykryj plastrem sera mozzarella. Zwiń ciasno w roladki, zepnij wykałaczkami. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i obsmaż roladki z każdej strony.
Żaroodporne naczynie posmaruj pozostałym olejem. Ułóż w nim roladki. Piecz 30-40 minut w temperaturze 180°C. Z roladek usuń wykałaczki. Podawaj z ryżem, ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką.
Rada: Roladki będą mniej kaloryczne jeśli ugotujesz je na parze. Zwinięte roladki ułóż obok siebie w garnku do gotowania na parze, gotuj 15-20 minut.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut Sztuka: 200 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie