Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z młodymi marchewkami"
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 18
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23041
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 416
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 239
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 162
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 18
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23041
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 416
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 239
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 162
Składniki
Marchewki obierz, pozostaw trochę naci. Włóż je do wrzącej posolonej wody. Gotuj 10 minut. Cebule obierz, potnij na cząstki. Natkę pietruszki opłucz, trochę odłóż do ozdoby, a resztę posiekaj.
Wyjmij marchewki, osusz je. Sznycle umyj, wytrzyj do sucha, rozbij. Posyp solą oraz pieprzem. Marchewki owiń płatami mięsa, zepnij wykałaczkami.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż na nim roladki przez 5–6 minut. Zdejmij z patelni. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zrumień cebule. Zalej je bulionem oraz śmietaną. Dodaj sos pieczeniowy, zagotuj.
Przypraw solą, pieprzem i gałką. Dosyp posiekaną natkę. Do sosu włóż roladki. Mocno razem podgrzej. Udekoruj listkami natki pietruszki.Źródło: Naj