Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z pieczarkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12796
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14036
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5839
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12796
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14036
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5839
Składniki
Umyte, obrane pieczarki i cebulę siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem, chwilę smażymy.
Umyte mięso dość cienko rozbijamy. Na środku każdego kotleta układamy masę grzybową. Mięso zwijamy w ciasne rulony. Spinamy wykałaczkami, związujemy cienkim sznureczkiem albo nitką kuchenną.
Roladki panierujemy kolejno w mące, roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smażymy ze wszystkich stron na oleju na złoty kolor. Podajemy na przykład z zieloną sałatą.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 4 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 440 kcal Białko 19,1 g/ Tłuszcz 29 g/Węglowodany 18 gŹródło: Rewia