Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z pieczarkami"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2249
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1354
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1163
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2249
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1354
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1163
Składniki
Umyte, obrane pieczarki i cebulę siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem, chwilę smażymy.
Umyte mięso dość cienko rozbijamy. Na środku każdego kotleta układamy masę grzybową. Mięso zwijamy w ciasne rulony. Spinamy wykałaczkami, związujemy cienkim sznureczkiem albo nitką kuchenną.
Roladki panierujemy kolejno w mące, roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smażymy ze wszystkich stron na oleju na złoty kolor. Podajemy na przykład z zieloną sałatą.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 4 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 440 kcal Białko 19,1 g/ Tłuszcz 29 g/Węglowodany 18 gŹródło: Rewia