Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z piersi kurczaka z warzywami

Roladki z piersi kurczaka z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Roladki z piersi kurczaka z warzywami"

Składniki

  • 2 papryki
  • 1 cukinia
  • 1 mały bakłażan
  • 2 pomidory
  • 10 gałązek oregano
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • 60 dag piersi kurczaka
  • masło
  • 10 dag fasolki szparagowej
  • 15 dag grzybów
  • boczek
  • 4 plastry szynki
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Papryki (najlepiej czerwoną i żółtą) oczyść, pozbaw gniazd nasiennych. Umyj starannie cukinię oraz bakłażan, odetnij zgrubiałe końcówki, usuń nasiona. Pomidory opłucz, osusz.

  2. Warzywa pokrój w kostkę, przełóż do miski i wymieszaj z 3 łyżkami oleju. Oregano opłucz, osusz, otrzyj listki. Wsyp do miski. Dodaj 10 dag bułki tartej i 6 dag masła.

  3. Masę wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Przełóż do 4 żaroodpornych miseczek (posmaruj je masłem). Miseczki wstaw do piekarnika. Zapiekaj ok. 25 minut w temp.180 st.

  4. Piersi opłucz, osusz. Pokrój na 4 płaty, rozbij tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem. Oczyść fasolkę, zblanszuj w osolonej wodzie, odcedź, pokrój na kawałki. Grzyby oczyść, pokrój w plasterki, przesmaż na łyżce oleju. Pokrój w kostkę 5 dag boczku.

  5. Na mięsie układaj fasolkę, grzyby i boczek. Uformuj roladki, owiń je plastrami szynki, obwiąż sznurkiem. Smaż na 2 łyżkach oleju na złoto. Podawaj z warzywnym crumble.

  6. czas ok. 55 min; porcja – 650 kcal, cena 4 zł.

  7. Aby podczas smażenia tłuszcz nie pryskał, upewnij się, że patelnia jest sucha. W tym celu wytrzyj ją starannie albo postaw na palniku i chwilę ogrzewaj, a dopiero potem wlej olej.

  8. Inny sposób zabezpieczenia powłoki to posypanie rozgrzanego naczynia solą lub przetarcie wacikiem nasączonym octem.

  9. . Do faszerowania roladek, prócz grzybów, użyj dowolnych warzyw sezonowych.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń