Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z rukolą i tuńczykiem"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 220
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34595
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 220
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34595
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Składniki
Rukolę opłucz, listki dobrze osusz. Filet opłucz, osusz, potnij na 4 płaty. Lekko je rozbij. Posyp solą oraz pieprzem.
Przykryj listkami rukoli. Tuńczyka osącz, zmiksuj z kaparami. Dodaj pokrojone w kosteczkę suszone pomidory.
Pastę tuńczykową przypraw do smaku pieprzem i świeżym oregano. Rozsmaruj na mięsie, zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami.
Cebulę obierz, drobniutko posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, zrumień na nim roladki ze wszystkich stron. Do mięsa dodaj cebulę.
Zmniejsz płomień i duś pod przykryciem jeszcze około 20 minut. Przed podaniem roladki udekoruj, np. listkami rukoli oraz kaparami.Źródło: Naj