Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki ze schabu"
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 484
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9722
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 484
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9722
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Składniki
Schab umyj, wysusz ręcz nikiem kuchennym, po czym oczyść z błonek i pokrój na cienkie plastry. Rozbij je delikatnie tłuczkiem, natrzyj solą i ziołowym pieprzem.
Przebraną i opłukaną fasolkę szparagową ugotuj w osolonej wodzie z kostką rosołową.
Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Na każdym plastrze schabu ułóż po plastrze szynki, garść fasolki i natkę.
Zwiń mięso z nadzieniem w roladki i zapanieruj w jajku oraz bułce tartej.
Usmaż schab na rozgrzanym oleju. Podawaj z młodymi ziemniaczkami i sałatką.
Czas przygotowania: 35 min Ilość kalorii na 1 porcję: 370 Stopień trudności: średnie
<strong>Tatiana Lewandowska ze Świecia</strong>Źródło: Telemax