Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki ze śliwką i migdałami"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 129
Polecam.
Odsłon: 207
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 50
...ale pyszny.
Odsłon: 117
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 129
Polecam.
Odsłon: 207
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 50
...ale pyszny.
Odsłon: 117
Składniki
Śliwki i migdały moczyć w herbacie przez ok. 15-20 minut. Do każdej śliwki wcisnąć migdał (reszta do sosu). Mięso rozbić, posmarować przyprawą.
Na każdym sznyclu układać po cztery śliwki, zwijać, a wierzch owinąć trzema plasterkami boczku, spiąć wykałaczkami.
Cebule obrać z łupin, umyć, pokroić w piórka, podsmażyć na oliwie aż do zrumienienia, dołożyć roladki, migdały, podlać wodą i octem, dusić pod przykryciem ok. 1,5 godziny.
Przed podaniem koniecznie posyp roladki posiekaną natką pietruszki. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
ok.120 minutŹródło: Twoje Imperium