Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki ze śliwkami i boczkiem"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 255
Polecam.
Odsłon: 740
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36262
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 415
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 255
Polecam.
Odsłon: 740
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36262
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 415
Składniki
30 min • Porcja ok. 340 kcal • Koszt porcji 1,70 zł • Przepis na 6 porcji
Mięso opłukuję, rozbijam tłuczkiem na cienkie plastry, nacieram oliwą zmieszaną z cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wstawiam do lodówki przynajmniej na godzinę, aby mięso się zmacerowało.
Po tym czasie na każdym kotlecie rozkładam plaster boczku oraz dwie śliwki. Zwijam kotlety w roladki i spinam je wykałaczkami. Obsmażam mięso na oleju na złoty kolor.Źródło: Kobieta i życie