Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki ze szparagami"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 116
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1047
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 116
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1047
Składniki
Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końce. Włóż je do osolonego wrzątku z dodatkiem szczypty cukru na około 20 sekund. Osącz i przestudź.
Każdy filet przykryj folią i delikatnie rozbij tłuczkiem. Następnie oprósz solą oraz pieprzem i posmaruj cienką warstwą musztardy. Na środku każdego ułóż plasterek szynki lub boczku oraz 3 szparagi. Zawiń, formując roladki, i zepnij wykałaczkami.
Na patelni na rozgrzanym oleju szybko obsmaż roladki do lekkiego zrumienienia. Następnie przełóż je do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem. Piecz 20-30 minut w temperaturze 200° C
Przygotuj sos holenderski. Masło roztop, przestudź. Na rondelku z wrzącą wodą postaw metalową miskę tak, aby dno naczynia nie dotykało wody. Do miski włóż żółtka i ubijaj, aż podwoją objętość. Do żółtek stopniowo dodawaj po łyżce masła, cały czas ubijając.
Na koniec dodaj sok z cytryny i jeszcze chwilkę ubijaj, aż sos zgęstnieje i będzie puszysty. Dopraw do smaku solą i białym pieprzem. Sosem polej upieczone roladki.
45 minut. Porcja: 460 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie