Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki ze szpinakowym farszem

Roladki ze szpinakowym farszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4434

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Roladki ze szpinakowym farszem"

Składniki

  • 2 filety wieprzowe
  • 3 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 100 g mrożonego szpinaku
  • 2 łyżki ziołowego serka
  • sól
  • pieprz
  • starta gałka muszkatołowa
  • 6 plasterków boczku
  • 100 ml białego wina
  • 125 g śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • suszone oregano
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety umyj i osusz. Za pomocą kopystki wydrąż dziurę w środku. Podsmaż drobno posiekaną cebulę. Dodaj rozmrożony szpinak, 2 łyżki wody, dopraw startą gałką i solą. Gotuj 10 minut. Poczekaj chwilę, aż przestygnie i dodaj serek.

  2. Nafaszeruj filety szpinakiem. Następnie zawiń każdy w 3 plastry boczku.

  3. Rozgrzej 2 łyżki oliwy i smaż mięso przez kwadrans. Posyp w trakcie suszonym oregano. Zdejmij filety i zawiń w folię aluminiową.

  4. Na patelnię wlej trochę wody i białe wino. Duś przez 3 minuty. Dodaj mąkę ze śmietaną, aby zawiązać sos. Gotuj kolejne 5 minut.

  5. Mięso pokrój w plastry. Przed podaniem polej sosem z patelni.

  6. Czas przygotowania: 70 minut 610 kcal/1 porcja

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń