Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki ziołowe z dorsza w sosie"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 54
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 54
Składniki
Filety rybne umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Wstaw na godz. do lodówki. Zioła opłucz, otrzep z wody, posiekaj. Wymieszaj z pokruszoną fetą i żółtkiem.
Przypraw pieprzem, gałką muszkatołową i skórką z cytryny. Pastą posmaruj filety rybne, zwiń, zepnij wykałaczkami. Roladki ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Sos: masło stop w rondelku, wsyp mąkę, wymieszaj. Wlewaj mleko, cały czas mieszając. Gotuj na małym ogniu ok. 10 min, aż sos zgęstnieje. Przypraw.
Zestaw z ognia, wbij jajko, dodaj sok z cytryny, wymieszaj. Sosem polej roladki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Zapiekaj 40 min.
Czas przygotowania: 65 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 4 zł.
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie