Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolmopsy z kiszonym ogórkiem"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 165
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 42
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 165
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 42
Składniki
Śledzie zalej wodą i mocz je ponad pół godziny. Ogórki pokrój w słupki, cebulę w plastry. Śledzie dobrze odsącz z wody, układaj na nich po dwa kawałki ogórków i plasterek cebuli, ciasno zwiń, zepnij wykałaczkami. Układaj je w wyparzonym słoiku.
Wodę zagotuj z octem, gorczycą, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem. Schłodź. Marynatą zalej śledzie, odstaw na noc do lodówki. Przed podaniem posyp śledzie szczypiorkiem i koprem.
CZAS: kilka godzinŹródło: Dobry Tydzień