Do góry

Dania główne Przepis na:

Rosół drobiowy z pierożkami

Rosół drobiowy z pierożkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Rosół drobiowy z pierożkami"

Składniki

  • 1/2 tuszki sprawionego kurczaka
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 1 cebula
  • po kilka ziarenek ziela angielskiego i czarnego pieprzu
  • 2 listki laurowe
  • 1 op. mrożonych pierożków ravioli nadziewanych mięsem albo serem
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso potnij na porcje, opłucz, włóż do garnka. Zalej zimną wodą. Ostrożnie podgrzewaj i, zanim woda zawrze, usuń z powierzchni wywaru pianę. Włoszczyznę i cebulę obierz. Warzywa opłucz.

  2. Do wywaru wrzuć przyprawy oraz warzywa. Poczekaj, aż wywar ponownie zawrze, zmniejsz płomień i gotuj godzinę. Potem go przecedź. Warzywa z wywaru potnij w plasterki.

  3. Pierożki ugotuj wg przepisu. Odcedź, włóż do kokilek, dołóż jarzyny. Zalej rosołem. Udekoruj ziołami.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń