Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rosół z kulkami drobiowymi"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Suszone grzyby zalej zimną wodą, mocz przez noc. Pałki i skrzydełko kurczaka oczyść, opłucz, włóż do garnka. Dodaj oczyszczone warzywa, listek laurowy, ziarna ziela angielskiego i pieprzu, ugotuj wywar. Dodaj osączone z wody grzyby, gotuj jeszcze pół godziny.
Filet z piersi kurczaka oczyść, umyj, osusz. Zmiel razem z bułką pszenną (najlepiej, by była sucha). Dodaj jajko, oprósz solą i pieprzem. Dokładnie wyrób.
Z masy mięsnej uformuj kulki (mniej więcej wielkości orzecha włoskiego). Włóż do wrzącego wywaru, gotuj 10-15 minut. Zupę przypraw do smaku. Podawaj z pieczywem.
Czas przygotowania - 120 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie