Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rosół z pulpetami"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3736
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2065
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5498
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5524
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3736
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2065
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5498
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5524
Składniki
Do garnka włóż umyte udko kurczaka i obraną opłukaną włoszczyznę. Zalej całość wodą i ugotuj.
Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę i drobno pokrojoną wątróbkę.
ostudź, wymieszaj z namoczoną, odciśniętą kajzerką. Dodaj jajko, sól, pieprz i całość wymieszaj.
Z masy uformuj klopsy, obtocz je w mące i ugotuj w rondelku. Gdy będą miękkie, wrzuć do odcedzonego rosołu.
Dorzuć groszek, wsyp kurkumę i gotuj jeszcze około kwadrans.
Zupę podawaj z makaronem rosołowym.
Czas: 45 min. 1 porcja = 270 kcalŹródło: Kurier TV