Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rosół z pulpetami"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 10
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 45
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7963
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 10
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 45
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7963
Składniki
Do garnka włóż umyte udko kurczaka i obraną opłukaną włoszczyznę. Zalej całość wodą i ugotuj.
Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę i drobno pokrojoną wątróbkę.
ostudź, wymieszaj z namoczoną, odciśniętą kajzerką. Dodaj jajko, sól, pieprz i całość wymieszaj.
Z masy uformuj klopsy, obtocz je w mące i ugotuj w rondelku. Gdy będą miękkie, wrzuć do odcedzonego rosołu.
Dorzuć groszek, wsyp kurkumę i gotuj jeszcze około kwadrans.
Zupę podawaj z makaronem rosołowym.
Czas: 45 min. 1 porcja = 270 kcalŹródło: Kurier TV