Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rosół z serem i grzanką"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 246
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 77
...ale pyszny.
Odsłon: 338
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 246
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 77
...ale pyszny.
Odsłon: 338
Składniki
Włoszczyznę, kurę, przyprawy, cebulę z łupiną, włóż do garnka. Gotuj godzinę, zdejmując szumowiny.
Ugotuj makaron. Bagietkę pokrój w plastry, posyp połową startego sera, piecz 15 minut. Makaron wyłóż do miseczek, zalej gorącą zupą, posyp żółtym serem i ułóż na środku grzankę, udekoruj rozmarynem.
Czas: około 1,5 godziny
Wypróbuj
Najlepszymi serami do zup są sery ementaler i gruyere. Świetnie się roztapiają i mają wyrazisty smak. Ale oryginalne są bardzo drogie. Równie doskonałe są sery pleśniowe z porostem niebieskiej lub białej pleśni. Warto też robić zupę z miękkim serem żółtym lub topionym.Źródło: Dobry Tydzień