Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rosół z wołowiną i porami"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 86
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 86
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Składniki
Wołowinę oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w cieniutkie plasterki. Warzywa oczyścić. Por pociąć w krążki, paprykę w drobną kostkę, czosnek posiekać. Makaron przygotować według opisu na opakowaniu, zahartować zimną wodą, odcedzić, przykryć i odstawić.
Rozgrzać olej, wsypać curry i mieszając, smażyć minutę. Dodać mięso, obsmażyć. Wlać wodę, gotować 10 minut. Dodać warzywa i gotować do miękkości. Doprawić, dodać makaron, podawać.
Zupa powinna być dość pikantna i lekko kwaskowa. Można ją też przyrządzić z dodatkiem mleczka kokosowego.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium