Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rosół z wołowiną i porami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13854
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1594
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15475
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6311
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13854
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1594
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15475
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6311
Składniki
Wołowinę oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w cieniutkie plasterki. Warzywa oczyścić. Por pociąć w krążki, paprykę w drobną kostkę, czosnek posiekać. Makaron przygotować według opisu na opakowaniu, zahartować zimną wodą, odcedzić, przykryć i odstawić.
Rozgrzać olej, wsypać curry i mieszając, smażyć minutę. Dodać mięso, obsmażyć. Wlać wodę, gotować 10 minut. Dodać warzywa i gotować do miękkości. Doprawić, dodać makaron, podawać.
Zupa powinna być dość pikantna i lekko kwaskowa. Można ją też przyrządzić z dodatkiem mleczka kokosowego.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium