Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rosół z wołowiną i porami"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36185
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 375
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 358
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9183
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36185
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 375
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 358
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9183
Składniki
Wołowinę oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w cieniutkie plasterki. Warzywa oczyścić. Por pociąć w krążki, paprykę w drobną kostkę, czosnek posiekać. Makaron przygotować według opisu na opakowaniu, zahartować zimną wodą, odcedzić, przykryć i odstawić.
Rozgrzać olej, wsypać curry i mieszając, smażyć minutę. Dodać mięso, obsmażyć. Wlać wodę, gotować 10 minut. Dodać warzywa i gotować do miękkości. Doprawić, dodać makaron, podawać.
Zupa powinna być dość pikantna i lekko kwaskowa. Można ją też przyrządzić z dodatkiem mleczka kokosowego.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium