Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rozgrzewający cebularz"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanej patelni z odrobiną masła. Dodaj posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek, suszony tymianek oraz liście laurowe.
Gdy cebula jest już miękka, podlej ją winem. Doprowadź do wrzenia i gotuj kilka minut, do czasu, aż połowa alkoholu odparuje. Wtedy zalej całość bulionem. Dopraw solą i pieprzem. Jeszcze raz zagotuj.
Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ułóż go równomiernie na pieczywie i zapiecz w piekarniku.
Rozlej zupę cebulową na podgrzane talerze. Udekoruj ją natką pietruszki.
Podawaj z serowymi grzankami.Źródło: Super TV