Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rozmarynowe szaszłyki z batatów"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12644
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13757
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12644
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13757
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Składniki
Listki rozmarynu oddziel od gałązek, pozostawiając ok. 2,5 cm od góry z listkami. Drugi koniec każdej gałązki utnij pod kątem.
Jedną czwartą listków rozmarynu posiekaj i wymieszaj z 4 łyżeczkami miodu. Papryczkę chili przetnij wzdłuż na pół, usuń nasiona i drobno posiekaj. Dodaj do miodu z rozmarynem. Ananas obierz, wytnij środek i pokrój w kostkę. Listki mięty grubo posiekaj. Wymieszaj z jogurtem i 2 łyżeczkami miodu.
Bataty ugotuj,gdy ostygną obierz je ze skórki i pokrój w kostkę. Kawałki batatów i ananasa ponadziewaj na gałązki rozmarynu i grilluj przez 6 minut. Posmaruj marynatą miodową i podawaj z dipem miętowym.Źródło: Na żywo