Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rozmarynowy pstrąg na warzywach"
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1946
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2284
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 202
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1946
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2284
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 202
Składniki
Ryby dobrze umyj i osusz. Lekko oprósz je solą oraz pieprzem. Posyp suszonym oregano i bazylią. Zioła opłucz, osusz. Cytrynę polej wrzątkiem, wytrzyj do sucha, pokrój w cienkie plasterki. Połowę plasterków cytryny włóż do środka tuszek. Dodaj do nich także po kawałku rozmarynu oraz po gałązce koperku.
Pomidory oraz cukinię umyj, osusz, oczyść, pokrój w kosteczkę. Czosnek i cebulę obierz, posiekaj. Warzywa wymieszaj. Ułóż w żaro odpornej formie, posyp solą, pieprzem i suszonymi ziołami.
Na warzywach ułóż pstrągi. Przykryj je pozostałymi plasterkami cytryny. Polej białym winem i oliwą.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz ok. 45 minut. Od czasu do czasu polewaj ryby sosem z dna formy. Pstrągi podawaj z pieczonymi warzywami oraz bagietką.Źródło: Naj