Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Różyczki z mięsem po bolońsku"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12344
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1391
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13194
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5459
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12344
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1391
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13194
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5459
Składniki
Główkę kalafiora dokładnie oczyść, opłucz, podziel na różyczki. Włóż je do posolonego wrzątku i gotuj około 20 minut. Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj. Marchewki obierz, opłucz, pokrój w niewielką kostkę.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Wrzuć mięso. Mieszając, zrumień. Dodaj cebulę, czosnek oraz marchewki.
Dołóż koncentrat pomidorowy i krótko zasmaż. Następnie dodaj pomidory z puszki oraz keczup. Przypraw do smaku ostrą i słodką papryką oraz solą i pieprzem. Duś około 20 minut.
Różyczki kalafiora dokładnie odcedź, osącz, dodaj do mięsnego sosu. Gotowe danie wyłóż na talerze i udekoruj listkami natki.
<strong>Jedna porcja zawiera 380 kcal.</strong>Źródło: Tina