Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ruloniki z wołowiną na warzywnej pierzynce"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Z boczku odkrój plaster o grubości ok. 1 cm. Resztę pokrój w drobną kostkę. Ser zetrzyj na tarce. Czosnek obierz, posiekaj. Mięso mielone oprósz przyprawami, dodaj boczek, ser, jajko, czosnek. Wymieszaj.
Pory oczyść i posiekaj. Marchew i seler obierz, zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Warzywa podsmaż na oleju.
Kapustę sparz, oddziel liście. Na każdy nałóż po porcji mięsa. Zwiń, formując gołąbki. W rondlu ułóż połowę warzyw, na to połóż gołąbki, przykryj plastrem boczku i resztą warzyw.
Gołąbki i warzywa zalej 2/3 ilości bulionu i duś pod przykryciem około godziny na małym ogniu. Co pewien czas podlewaj resztą bulionu.
Sos czosnkowy
Do filiżanki śmietany 18% wsyp łyżkę mąki pszennej. Dokładnie wymieszaj. Domieszaj zmiażdżony ząbek czosnku i posiekany szczypiorek (pół pęczka). Podgrzewaj na małym ogniu kilkanaście minut, często mieszając.Źródło: Tina