Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rumiane szaszłyki z cebulką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13149
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1490
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14461
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5975
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13149
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1490
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14461
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5975
Składniki
Umyj mięso, pokrój w dużą kostkę, polej odrobiną oleju, dokładnie wymieszaj.
Wymieszaj pokrojoną w drobną kostkę szalotkę, cebulę i rozgnieciony czosnek z sosem sojowym, mąką i pieprzem. Polej mięso marynatą i odstaw do lodówki na 2 godziny.
Osącz mięso z nadmiaru marynaty i nadziej na patyczki. Ułóż na rozgrzanym grillu i piecz po 3 minuty z każdej strony (lub dłużej, według uznania – jeśli wolisz przypieczone).
Szaszłyki podawaj z frytkami (możesz zrobić je sama, będą dużo smaczniejsze!) i warzywną sałatką. Skrop warzywa oliwą i sokiem z cytryny i przypraw do smaku.
czas przygotowania: 30 minut (+ 2 godziny marynowanie) • 4 porcje • 280 kcal/porcja • koszt: 4 zł/porcjaŹródło: Olivia