Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ruskie pierogi z Rzeszowszczyzny"
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2669
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 44
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 205
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 612
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2669
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 44
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 205
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 612
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej z solą do miski, masło połącz z gorącą wodą i powoli dodaj do mąki, mieszając. Gdy wszystko się połączy, wyrób na stolnicy, podsypując mąką. Ciasto odstaw przykryte na 30 min.
Farsz: ser zmiel, ziemniaki przepuść przez praskę, połącz, dodaj zeszkloną na maśle cebulę. Dopraw solą i dość obficie pieprzem. Ciasto podziel na części i rozwałkuj na placki ok. 3 mm. Wytnij kółka, nałóż na nie farsz, ulep pierogi. Gotuj partiami w osolonej wodzie z łyżką oleju. Wyjmuj łyżką cedzakową. Podaj z wody lub obsmażone, z ulubioną okrasą.Źródło: Świat kobiety