Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryba w zalewie octowej"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 79
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 188
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7978
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 79
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 188
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7978
Składniki
Podsmaż pokrojoną cebulę, kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Zmiel rybę, kajzerkę, cebulę. Dodaj pozostałe . Wymieszaj, przypraw masę.
Uformuj kotleciki.Obsmaż na oleju, potem podpiecz w piekarniku. Ułóż pulpety w 2-3 słoikach (1 litr poj.).
Zagotuj ocet z wodą i cukrem. Dodaj przyprawy i pokrojone warzywa. Gotuj marynatę 10 minut.
Gorącą zalewą zalej pulpety. Zakręć szczelnie słoiki, odwróć i odstaw, aby wystygły. Postaw słoiki w chłodne miejsce. Mogą stać dosyć długo.
Porcje 20 Przygot. 80 min Cena 1,40 zł Kalorie 120 kcalŹródło: Takie jest życie