Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba zapiekana

Ryba zapiekana

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 20

Wypróbowany przepis na "Ryba zapiekana"

Składniki

  • 2 grube filety z białej ryby
  • pół kostki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • pół pęczka szczypiorku
  • 1/3 pęczka koperku
  • 1/3 pęczka natki
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka tartego parmezanu
  • sok i skórka z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • masło
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło połącz z posiekanymi ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przypraw do smaku.

  2. Filety opłucz, przekrój na pół. Przełóż do miski, posyp pieprzem, skrop sokiem z jednej cytryny.

  3. Bułkę tartą wsyp do miseczki. Dodaj skórkę cytrynową i parmezan (może być inny twardy, ostry w smaku ser). Dolej oliwę. Wszystkie dokładnie wymieszaj.

  4. Formę żaroodporną posmaruj masłem. Ułóż w niej rybę. Każdy kawałek posmaruj masłem ziołowym. Posyp bułką tartą z serem skórką cytrynową i oliwą.

  5. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Piecz około 25-30 minut.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń