Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba zapiekana w cieście"
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 20
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 49
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1841
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 20
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 49
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1841
Składniki
Marchewki oczyść, włóż do rondelka. Wlej bulion, włóż kostki mintaja, gotuj kilka minut na małym ogniu. Wyjmij, ostudź, skrop sokiem cytrynowym i oprósz solą.
Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Papryki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek posiekaj.
Ciasto francuskie rozmroź. Na połowie ułóż warstwę ryb, posyp cebulką i papryką, przykryj resztą ryb. Posyp szczypiorkiem. Nadzienie przykryj drugą częścią ciasta, brzegi dokładnie zlep. Jajko roztrzep, posmaruj wierzch ciasta. W 2-3 miejscach zrób zapałką otworki.
Ciasto ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, piecz ok. 50 min w 210°C.
<strong>Czas przygotowania: 65 minl ilość porcji: 6, cena za porcję: 3,10 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie