Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba zapiekana w marchewce"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 915
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23026
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15435
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 915
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23026
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15435
Składniki
Ryby podziel na porcje, oprósz solą, pieprzem i oregano, skrop sokiem z cytryny. Wstaw do lodówki.
Marchewki oczyść, umyj, włóż do osolonego wrzątku, ugotuj na półtwardo. Osącz (wywar zachowaj), ostudź, pokrój na cienkie plasterki.
Masło stop na patelni, wsyp mąkę, zasmaż. Wlej szklankę wywaru z gotowania marchewki, rozprowadź. Formę posmaruj masłem, wlej sos, ułóż ryby, skrop sokiem z cytryny. Posyp natką, przykryj marchewką. Piecz 25-35 min w 220°C.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,80 zł
Zdrowo i smacznie – tak gotuję dla mojej rodziny. W tej potrawie ryba doskonale współgra z marchewką. Stąd jej niesztampowy smak.Źródło: Chwila dla Ciebie