Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba zapiekana w marchewce"
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 23
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 14
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 16
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 23
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 14
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 16
Składniki
Ryby podziel na porcje, oprósz solą, pieprzem i oregano, skrop sokiem z cytryny. Wstaw do lodówki.
Marchewki oczyść, umyj, włóż do osolonego wrzątku, ugotuj na półtwardo. Osącz (wywar zachowaj), ostudź, pokrój na cienkie plasterki.
Masło stop na patelni, wsyp mąkę, zasmaż. Wlej szklankę wywaru z gotowania marchewki, rozprowadź. Formę posmaruj masłem, wlej sos, ułóż ryby, skrop sokiem z cytryny. Posyp natką, przykryj marchewką. Piecz 25-35 min w 220°C.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,80 zł
Zdrowo i smacznie – tak gotuję dla mojej rodziny. W tej potrawie ryba doskonale współgra z marchewką. Stąd jej niesztampowy smak.Źródło: Chwila dla Ciebie