Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 914
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23022
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15434
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 914
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23022
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15434
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój i ugotuj w osolonej wodzie. Zmiksuj. Ryby umyj i włóż do garnka z wodą. Posól, dodaj liście laurowe oraz jedną obraną i pokrojoną cebulę. Powoli gotuj, aż ryby będą miękkie.
Dwa jajka ugotuj na twardo. Posiekaj przestudzone jajka i ugotowane ryby. Drugą cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na maśle. W misce wymieszaj puree z ziemniaków, posiekane ryby i jajka. Dodaj surowe jajko i natkę pietruszki.
Dopraw solą i pieprzem. Jeśli to konieczne, zagęść bułką tartą. Odstaw na 10 minut do lodówki.
Wilgotnymi dłońmi utwórz burgery. Smaż je z obu stron na złoty kolor. Podawaj np. z domowej roboty frytkami i sosami.
Czas przygotowania: 70 minut 393 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień