Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13849
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1594
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15470
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6304
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13849
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1594
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15470
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6304
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój i ugotuj w osolonej wodzie. Zmiksuj. Ryby umyj i włóż do garnka z wodą. Posól, dodaj liście laurowe oraz jedną obraną i pokrojoną cebulę. Powoli gotuj, aż ryby będą miękkie.
Dwa jajka ugotuj na twardo. Posiekaj przestudzone jajka i ugotowane ryby. Drugą cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na maśle. W misce wymieszaj puree z ziemniaków, posiekane ryby i jajka. Dodaj surowe jajko i natkę pietruszki.
Dopraw solą i pieprzem. Jeśli to konieczne, zagęść bułką tartą. Odstaw na 10 minut do lodówki.
Wilgotnymi dłońmi utwórz burgery. Smaż je z obu stron na złoty kolor. Podawaj np. z domowej roboty frytkami i sosami.
Czas przygotowania: 70 minut 393 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień